درمان‌های ارتودنسی نیز مانند هر درمان‌ پزشکی دیگر عوارضی دارد؛ ولی بسیار محدود و اگر بیمار بهداشت دهان و همکاری مناسب با دکتر ارتودنسی خود را در طول درمان درست رعایت کند، اغلب بدون عارضه مضر و بلند مدت خواهد بود.
اگر شما مشتاق انجام درمان ارتودنسی هستید باید این مشکلات را بشناسید و از راه‌های جلوگیری و درمان آنها را مطلع باشید.

عوارض در تمام زمینه‌های درمان پزشکی دو گروه کلی هستند: آن‌هایی که قابل اجتناب هستند، آن‌هایی که قابل اجتناب نیستند. البته عوارض را می‌توان به: قابل برگشت و غیر قابل برگشت و یا به کوتاه مدت و بلند مدت هم تقسیم بندی کرد.

در این بین فقط درصد و خطر عوارض کم و زیاد می‌شود وگرنه هر دستکاری در محیط بدن به هر حال عوارضی خواهد داشت!

شما در طی درمان ارتودنسی محدودیت‌هایی خواهید داشت (مثلا در غذا خوردن و…) یا ممکن است به علت وجود اتصالات ارتودنسی، گونه یا زبانتان آزرده شوند و … اما همه این موقعیت‌ها محدود به دوران ارتودنسی خواهند بود و با اتمام ارتودنسی فقط خاطره آن‌ها برایتان خواهد ماند!
حال اگر ارتودنسی موفقی داشته باشید، این خاطره‌ها مصداق شعر نابرده رنج گنج مسیر نمی‌شود می‌باشند!

در این بین، شایع‌ترین عارضه ارتودنسی که تا حدودی غیر قابل اجتناب است، گرد شدن نوک ریشه‌هاست که اگر ارتودنسی درستی انجام شود، بسیار ناچیز خواهد بود و هیچ خطری دندان‌ها را تهدید نخواهد کرد.

توجه داشته باشید که این گرد شدن در برخی افراد حتی بدون ارتودنسی هم اتفاق می‌افتد!

عوارض ارتودنسی:

اغلب عوارض غیر قابل برگشت در ارتودنسی، قابل اجتناب هستند:

عدم رعایت بهداشت در طی ارتودنسی باعث می‌شود صدماتی به بافت دندان‌ها یا اطراف دندان‌ها وارد شود: پوسیدگی دندان‌ها و تخریب لثه و استخوان از شایع‌ترین نتایج این همکاری نامناسب است! در اصل ارتودنسی نیست که سبب پوسیدگی و… می‌شود! خود فرد است که با عدم رعایت مناسب بهداشت، به خود و مسیر ارتودنسی صدمه می‌زند! البته، دندانپزشک هم اگر تبحر کافی نداشت باشد، می‌تواند صدمات زیادی را سبب شود.

پس همیشه درمان توسط متخصص ارتودنسی توصیه می شود چون یک متخصص ارتودنسی حاذق، هم کار خود را درست انجام می‌دهد و هم شما را به موقع از خطر آگاه کرده و نجات می‌دهد.