قالب گیری ارتودنسی معمولاً به دو منظور تهیه می‌شود: اول ایجاد قالب گچی جهت تشخیص ارتودنسی و دوم تهیه دستگاه های متحرک ارتودنسی. قالب ارتودنسی عبارت است از یک قالب منفی از دندان ها که بعداً توسط گچ پر می‌شود و ظاهر دندان ها و بافت اطراف آنها را بازسازی می‌کند. ماده قالبگیری که متخصص ارتودنسی استفاده می‌کند معمولا آلژینات می‌باشد. قالب گیری ارتودنسی کاری سریع و بسیار راحت است. در نظر داشته باشید اگر رفلکس تهوع شما حساس است حتما قبل از قالب گیری به دکتر ارتودنسی خود اطلاع دهید.

قالبگیری ارتودنسی چیست:

تهیه قالب منفی از دندان ها توسط آلژینات قالب گیری ارتودنسی باشد. برای این کار متخصص ارتودنسی مقدار مناسبی از پودر آلژینات را با آب مخلوط کرده و پس از آن که به غلظت خمیری رسید آن را درون دهان بیمار قرار می دهد و پس از گذشتن حدود یک دقیقه ماده قالبگیری سفت شده و از دهان خارج می‌شود. سپس این قالب تهیه شده به لابراتوار فرستاده می شود تا با گچ پر شود. مدل گچی تهیه شده اگر برای تشخیص باشد پس از اصلاحات به نزد دکتر ارتودنسی فرستاده می‌شود و اگر برای تهیه دستگاه متحرک ارتودنسی باشد پس از تهیه دستگاه همراه با آن به مطب فرستاده می‌شود.

مراحل قالبگیری چیست:

مهمترین مرحله در مراحل قالب گیری دندان زمانی است که ماده قالبگیری درون دهان قرار می‌گیرد. اصلا نگران نباشید، قالب گیری ارتودنسی بسیار سریع و ساده است. از بینی نفس بکشید و آب دهان خود را قورت دهید تا باعث ایجاد حالت تهوع نشود. اگر رفلکس تهوع شما حساس است حتماً دکتر ارتودنسی خود را قبل از قالب گیری مطلع کنید. متخصص ارتودنسی با تجربه معمولا روش هایی برای کمتر تحریک شدن این حالت تهوع در نظر دارد.