تاثیر ارتودنسی بر فک در گروه‌های سنی مختلف فرق می‌کند. به عبارتی در سنین قبل از بلوغ و در دوران رشد کودک، به صورت مستقیم و با ارتودنسی می توان محل فک های کودک را تغییر داد، اما پس از سن رشد و بالغ شدن افراد به طور معمول تنها راه تغییر محل فک، ارتودنسی به همراه جراحی فک می باشد. مراجعه در این موارد در سن مناسب به متخصص ارتودنسی بسیار مهم می باشد تا شاید کودک از یک درمان سخت و پر هزینه جراحی فک نجات پیدا کند. پس اگر در کودکان علایم جلو یا عقب بودن یکی از فک ها یا به هم نرسیدن دندان‌های دو فک را مشاهده نمودید حتما به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید.

تاثیر ارتودنسی بر چهره:

دکتر ارتودنسی معمولاً در درمان عقب بودن فک پایین و جلو بودن فک بالای کودکان موفق تر است. برای عقب بودن فک پایین از دستگاههای متحرک تغییر رشد داخل دهانی می توان استفاده کرد که در صورت همکاری کودک بسیار موثر است. البته برای جلو بودن فک بالا کار کمی سخت تر است و از دستگاه های خارجی دهانی تحت عنوان هدگیر استفاده می‌شود که از طریق کش که در پشت گردن یا سر قرار می‌گیرد دندانها و فک بالا را به عقب هل می دهد. در مورد عقب بودن فک بالا وضعیت بدتر میشود دستگاه‌های تحت عنوان فیس ماسک استفاده می‌شود که مانند ماسک روی صورت قرار گرفته و با کش دندان ها و فک بالا را به طرف جلو می‌راند و بدترین حالت جلو بودن فک پایین است که جز در موارد جزئی ارتودنسیِ تنها در درمان آن زیاد موفق نیست.

ارتودنسی و زیبایی:

در مواردی که درمان موقعیت فک در کودکان انجام نشده یا ناموفق بوده است، در سنین بالاتر نیاز به جراحی فک می باشد که البته در نظر داشته باشید درمان جراحی فک باید در حین ارتودنسی انجام شود. یعنی این دو درمان همراه با هم انجام می شود که معمولا درمان ارتودنسی توسط دکتر ارتودنسی شروع شده و پس از یک سال تا یک سال و نیم جراحی فک انجام می شود و سپس متخصص ارتودنسی معمولاً شش تا نه ماه به ادامه می‌دهد.